cine ma poate ajuta cu privire la o problema:
acum 3 ani am fost angajat la o firma(ne autorizata de cadastru) unde la lucrarile pe care le facea colectivul topo puneam stampila mea de autorizat.
acum am primit o suprapunere pe una din lucrari facute de acea firma dar apare stampila mea.
cine face repozitionarea ?
Daca e virtuala, inspectorul de cadastru care a constatat-o ar trebui sa o rezolve dar de obicei se cheama autorizatii care au facut lucrarile sa se descurce ei. Si daca e stampila ta pe lucrare, chiar daca ai facut-o pentru alta firma, tu esti executantul lucrarii deci tu o descurci.
Nu zic ca e corect, doar ca cam asa se procedeaza.
Normal ca tu, e stampila , obligatia si raspunderea ta. Asta in cazul in care lucrarea stampilata de tine nu a fost intocmita corect.
Teoretic poate fi facuta si de inspectorul de cadastru daca e virtuala suprapunerea., dar practic.....slabe sanse.
Daca a fost firma neautorizata de ANCPI ..... iar tu ai pus stampila, e clar ca TU faci repozitionarea . Daca firma era autorizata , se mai putea discuta ..... , chiar daca tu ai pus stampila . Autorul lucrarii ar fi fost firma autorizata de Ancpi .
bine am inteles ca eu trebuie sa raspund dar cum sa fac corecturile daca eu nu mai am acces la calculatorul firmei si de ce asi raspunde eu din moment ce firma respectiva mai functioneaza si in ziua de azi cu alti autorizatii. plus de asta cred ca e si gresala mea din trecut ca nu am fost la toate lucrarile ce sau facut dar am fost fortat sa pun stampila si pe lucrari la care nu am participat.
sfatuiesc pe toti ca nu faca gresala mea. cred ca trebuie gasita o cale de mijloc
Conteaza ca daca nu faci repozitionarea tu o încasezi. Cum te descurci, nu stiu. Dar fiindca prin natura meseriei suntem obligati sa avem imaginatie, încearca sa ceri de la OCPI o copie a lucrarii avizate atunci, zi ca ti s-a dus hardul si ai pierdut arhiva. Nu e frumos, dar e sanatos...
Modificat de John Doe (15-11-2011 21:04:48)
Degeaba...poti sa pierzi si mama hardului - oricum iti dau la cerere copie de pe PAD si extras de informare - asa ca ce te mai impiedica sa faci repozitionarea?
stiu ca e la moda ca sa fie stampilat o lucrare pt 50 ron.
la un asemenea caz, mai mult pierzi. (timp, bani si nervi).
chiar ca nu merita.
Faza cu "fortat sa pun stampila" cade ....
Ai semnat si stampilat? Rezolva buba si gata. Calculator banuiesc ca ai si tu daca esti PFA.
acolo unde sunt suprapuneri virtuale le rezolv fara a mai face sapaturi , dureaza mai putin si e mai eficient
mersi de sfaturii cred ca am inteles ideia e gresala mea acuma vreau sa spun alta problema legata tot de angajarea le firma ne autorizata si pus stampila.
sunt in discutii cu firma respectiva cum ca in perioada in care am lucrat la ei am pus stampila pe lucrari si acuma am aflat ca nu au fost bagate in contabilitatea lor ceia ce rezulta ca eu am incasat banii si nu am nici o factura taiata pe lucrarile respective decat un contract cu firma si o factura taiata catre firma. ce am de facut?
Nici nu puteau face lucrari in numele lor daca nu e firma autorizata. Ti le inregistrezi tu in contabilitate si platesti impozitele.
Eu as zice totus ar fi bine sa iesi in teren si sa dai macar doua vize la gard sau ce gasesti, ca sa fii in tema. Doar o singura data iti permite operatiunea de repozitionare, asa stiu, deci gandeste bine. :hi: Bafta
Ma poate ajuta cineva in legatura cu o problema legata de atribuire nr. cadastral pentru un imobil atunci cand suprafata din masuratori este cu mult mai mare decat cea din acte adica in acte 1050mp in teren sunt 1165mp; Precizez ca nu a fost o zona colectivizata. Multumesc anticipat. :hi:
In cazul acesta trimiti oamenii la instanta de judecata.
Nu . Prima data , scoti Cf urile vecine, verifici suprafetele, proprietarii si vezi care este situatia .S-ar putea ca ei sa folosesca teren de pe topurile invecinate ,si atunci trebuie sa stie ce fel de actiune trebuie sa faca . S-ar putea sa deschida actiune de rectificare suprafata, si sa nu fie cazul de asa ceva, daca folosesc teren din topurile vecine. In aceasta situatie s-ar putea sa fie vorba de o actiune de uzucapiune. Trebuie sa-i indrepti pe directia buna. Trebuie sa stie pe cine cheama in judecata si ce e\fel de actiune sa faca . Sau poate fi vorba de o actiune care sa duca la emiterea unei sentinte care sa tina loc de CVC . (in acest caz nu cred ca este asa ceva .) Poate sa fie o greseala in Cf , sa fie scrisa suprafata gresit , sau multe alte situatii care duc la o asemenea diferenta de suprafata . Poate s-a extins in extravilan si atunci nu merge nimic. De ce sa mai deschida actiune? Sa cheltuie bani degeaba ? Deci pune-i pe directia care trebuie .
Si mai poate fi o situatie pe care am intalnit-o. iN suprafata masurata este insclus si ttopul vecin. De care s-a uitat total, din anii 1930. Deci de atunci, nu si-au mai actualizat actele pe topul vecin iar in Cf pe acel top figura strabunicul lor. Dar ei nu stiau si doreau rectificare . Dupa cum vezi, pot fi numeroase si diferite situatiile pentru care este mai mare suprafata masurata . Iar actiunea in instanta daca nu este bine facuta , are sanse sa fie respinsa.Cu atat mai mult ca este o zona necooperativizata, in care cartea funciara spune multe .
Modificat de Anton Pann (31-05-2012 22:00:27)
De cele mai multe ori suprafata din CF este inscrisa gresit. Exceptie fac cazurile unde s-au masurat si exista planuri la 2880. De cele mai multe ori in CF s-au ijnscris suprafete declarative, dar na.
am urmatoarea situatie:
pe un teren de 100 ha ce apartine unui propr. sunt mai multe constructii cu diferiti proprietari.
terenul este intabulat are nr. cadastral dar nu sunt prinse toate constructiile ce sunt pe acest teren.
eu vrea sa intabulez o constructie ce apartine unui propr. (nu cel ce detine si terenul).
cum procedez? trebuie sa masor tot terenul de 100 ha si sa pun constructia ce ma intereseaza pe mine?
clientul meu a cumparat doar constructia nu si terenul.
sa cer de la ocpi coord. terenului, eu masor constructia si o pozitionez pe teren?,
dar cum intocmesc planul de amplasament? pun pe o plansa imensa terenul de 100 ha si constructia mea de(100 mp)?
multumesc anticipat de sfaturi
Modificat de cip_mancip (04-06-2012 23:36:33)
O varianta ar fi o documentatie de prima intabulare a unei parcele pe care se afla constructia respectyiva, (terenul eferent acesteia ) , cu diminuarea corespunzatoare a topului de 100ha, ( ce nu va fi masurat ) . Presupun ca pe teren se va inscrie vechiul proprietar pe parcela nou creata . Acum depinde daca OCPI accepta asa ceva.
Nu.Intabulezi doar casa. Terenul este proprietatea altei persoane si este intabulat. Nu poti sa-i extragi suprafata aferenta casei. Nu ai baza legala. Dar poti intabula casa -daca proprietarul acesteia are toate actele in ordine.
Actualizare date imobil. Anunt constructie pe teren deja intabulat. Raspunsul la intrebarea ta este da, trebuie sa pui tot terenul, daca este intr-o singura cf. In tabelul de miscare parcelara la teren vei pune proprietar pe x si la constructii vei figura pe y pe constructia Cn dar si pe ceilalti proprietari pe celelalte constructii.
La masuratori pui ridicarea constructiei, dar inainte de toate ceri de la OCPI conturul si constructiile deja intabulate.
@Anton Pann
Cum spui tu nu se poate.
La 100ha o sa cumperi de la OCPI vreo 100 puncte...
Scump, scump, dincolo era mai ieftin.
multumesc.
am facut cerere la OCPI ptr. solicitare de informatii sa vad ce primesc.
Nu cred ca este prima lucrare de acest gen. OCPI (pe plan local) sau ANCPI ( ca for decizional !? ) cred ca sunt in masura sa vina cu propuneri (reguli) mai permisive in aceste situatii. Nu vad cine ar plati o lucrare pentru 100 ha pentru inscrierea unei constructii, si nu cred ca ar fi corect ca si urmatorul care doreste o lucare similara ( intabulerea altei constructii ) sa procedeze la remasurarea celor 100 de ha . Ceva similar se intampla la lucrari topografice pe terenul asa numit " spatii libere intre blocuri" , care poate avea suprafete de 2-3 ha, cu blocurile ca enclave pe topuri distincte , iar lucrarea priveste 100mp intre doua trei blocuri . As zice ca ANCPI si OCPI poate rezolva problema : introducerea in baza de date doar a terenului ce face obiectul lucrarii , prin emiterea unei decizii in acest sens .
Atunci, trebuie modificat si E-Terra si Gen. CP, ca sa accepte lucrare ce nu se intocmeste pe intregul imobil...
Asta este cea mai mica problema . Va apare versiunea ... CP xxl .Si va fi un pas inainte in finalizarea acestui PUZL ce este in fapt introducerea cadastrului . Nu de alta dar , cazul expus in aceasta discutie , unde pe o parcela de 100 ha (ceea ce cred ca totusi ascunde un viciu de carte funciara intrucat este prea mare suprafata si are si mai multe constructii ) nu va putea fi rezolvat intrucat nu va se va plati o asemenea lucrare . Si nici nu este normal sa se intample asa ceva .