Buna ziua,
Vecinul meu a fost de acord sa imi vanda o camera. Intre apartamentele noastre este un zid de BCA.
Este cineva interesat de intocmirea actelor si se poate estima cam cat ma va costa/dura operatiunea ?
Suntem intr-un bloc ceausist din sectorul 6, au am ap cu 3 camere, el cu 2, sufrageriile au perete comun cat si balcon comun dealtfel, despartit de un paravan. Ne-am inteles sa imi dea sufrageria si balconul. Nu stiu de unde sa incepem operatiunea. Idei, cieva, va rog ?
Multumesc !
sa-ti vanda sufrageria si balconul?? iti doresc sa fie din BCA si nu de rezistenta peretele
din punct de vedere cadastral, doua operatiuni alipire ui, cu asociere intre proprietari la notariat, si dezmembrare si iesire din indiviziune.
cat despre cost.. cine face lucrarea ar trebui sa te taxeze cat notarul care iti va face actele.
Primul pas ia legatura cu un arhitect specializat pe rezistenta, si vezi sa nu fie peretele despartitor , perete de rezistenta !
Pe urma multi nervi, timp, si bani si mai ales ping-ponguri intre institutiie statului.
Mult succes ca ai nevoie ! :hi:
am si eu un vecin care are in CF apartament compus din bla bla si doua locuri de parcare 3,4 si vrea sa cedeze un loc de parcare fara bani sau alte obligatii asa moka la vecinu de sus . trebuie o documentatie cadastrala sau se poate face ceva la notar si apoi la biroul CF.
va multumesc
prima data vezi daca au autorizatii pe garajele alea, si apoi daca sunt notate in CF...
locurile de parcare stiu ca se inchiriaza de la primarie, nu prea poti fi proprietar pe garaje..
Sunt cartiere rezidentiale care au locuri de parcare in incinta proprie, adica pe parcela, nu pe marginea drumului si s-au intabulat in CF, conform c.v-c.
Normal, ar trebui sa fie o doc. de "Dezmembrare UI"
Acum, interesant este cum va vedea e-terra chestia asta: dezlipesti un UI in UI si teren !!!
Mai bine ar fi fost ca de la inceput, cand s-a apartamentat blocul sa se creeze CF nou pt. fiecare loc de parcare, dar poate asa a vrut OCPI-ul respectiv la acea data... :hi:
Cel mai probabil are numare cadastrale separat pe apartament si pe garaje. Se rezolva la notar
As vrea sa stiu daca la o alipire de trei imobile suprafata masurata a doua dintre ele nu este cea din acte.O sa intampim vreo problema? de ex.la unu am 688 in loc de 691 la unu am 388 in loc de 391 si la celalalt am 842 si 842 din acte.
Mersi, mersi.Am completat si CP-ul si imi da voie.Diferentele sunt mici. Deci depinde oare si la ce inspector pica lucrarea sau e respinsa sigur
pai cristea... trage liniile la fix.. sa iti dea fix 688mp si 388mp
doar conteaza conturul imobilului nou
deci nu o sa ai probleme :hi:
Atentie la ce am postat.
Nu confunda E-Terra cu Generare CP !!!!
La Timis, E-Terra nu valideaza alipirea fara ca suprafata mas. sa fie egala cu cea din acte. :hi:
Pai de ce? Daca esti in 2% esti legal. Bine, la Timis e alta lume. :nod:
La alipire/dezlipire trebuie sa fie exacat la mp, ca daca nu nu e bine :hi:
La dezlipire n-am avut probleme, dar la alipire... tandea pe mandea! :hi:
Asa e, suprafetele trebuie sa fie IDENTICE cu cele intabulate initial. Daca nu se impiedica la inspectori, sigur vei ava probleme la Cartea Funciara.
Eu din cate imi aduc aminte am mai dezmembrat cu suprafete diferite. Chiar acum am la Cadastru una de genul asta si va comunic zilele urmatoare daca au fost probleme. :hi:
Cum era de asteptat a iesit fara probleme. Dar poate ca era dezmembrare si nu comasare? Nu stiu ce se va intampla cand va ajunge la CF.
Imi poate spune cineva daca la o dezmembrare efectuata anul trecut in noiembrie mai sunt pastrate noile numere cadastrale(din cate stiu eu se pastrau doar un an)?
Proprietarii nu s-au prezentat la notar inca.
Conform regulament, ele se anuleaza dupa un an. E posibil ca OCPI-ul respectiv sa nu le anuleze inca, dar proprietarul va avea probleme la notar care va refuza sa faca dezmembrarea.
Pai conform art. 1 din ordinul 528/28.07.2010 se pare ca s-a abrogat art. in care se preciza ca numerele cadastrale alocate in documentatiile de dezlipire si alipire au valabilitate de un an .
http://www.legestart.ro/Ordinul-528-201 ... dinul-dir-(MzU4NjIx).htm
In cazul acesta se pare ca numerele cadastrale raman valabile pana la anularea lor doar prin cerere si dupa caz.
As vrea sa stiu daca la o dezmembrare pot mari suprafata intabulata initial (incadrandu-ma in cei 2% admisi) ....ar fi vreo problema in e-terra, cum se intampla la alipire, unde trebuie pastrate suprafetele intabulate?
Vad mai jos opinii diferite si inca stau in dubii... :)
As zice ca diferenta de 2% dintre suprafata masurata si cea din acte se aplica la toate dosarele, fiind vorba despre o abatere (eroare) acceptata de determinare a suprafetei. Cel mai bine ar fi, totusi, sa intrebi la OCPI-ul de care apartii; Iasi? ca nu ai spus. Sau pe cineva care a depus acolo o lucrare de felul asta.
Da, Iasi....cred ca asa am sa fac, pentru mai multa siguranta.
Multumesc!
Numerele cadastrale atribuite odata sunt valabile tot timpul dupa noua lege (am avut eu deja doua dezmembrari trecute si de notari, una de 3 ani si una de un an jumate). 
_______________________________________
Noi te masuram cel mai bine
Problema cu 2% eu cred ca ar trebui sa fie clara peste tot cand vin vorba de dezmembrare (sa se poata, cum s-a mai spus, ca e doar toleranta de masuratoare) dar sigur este mai corect sa intrebi la Oficiul de care apartii ptr ca fiecare e cu "bucataria" lui (ceea ce nu e normal cand vine vorba de unitate nationala vis a vis de legislatie topo) 
_______________________________________
Noi te masuram cel mai bine
Am intrebat....trebuie sa pastrezi suprafata intabulata pentru ca altfel nu poate salva "e-terna" , daca exista diferenta de suprapunere.
Daca parcela este intabulata cu suprafata reala diferita de cea din acte in limita de 2%, sigur se poate, iar daca cele 2 sunt egale nu poti face marirea decat prin modificare de suprafata cu procese verbale si apoi parcelare. 
_______________________________________
Noi te masuram cel mai bine